Lataamon Blogi

Lataamolle Evento Award: Hiotut yksityiskohdat tekevät tapahtumasta palkinnon arvoisen

Kirjoittanut Lataamo | 16.4.2025 11:00:31

Unohtumattomat tapahtumat syntyvät, kun jokainen yksityiskohta kertoo samaa tarinaa – ennakkomarkkinoinnista tapahtuman sisältöön ja ulkoasuun saakka. Tekoälyllä saadaan rikastettua osallistujakokemusta – kuten Lataamon Sanoma Media Finland B2B:lle tuottamassa Sanoma Get Tomorrow Campus -tapahtumassa, joka voitti vuoden 2025 Evento Awardin Parhaan maksuttoman yritystapahtuman kategoriasta. 

"Tapahtuma erottui tyylikkäänä, eheänä ja hyvin suunniteltuna kokonaisuutena, jossa teema, sisältö ja visuaalisuus nivoutuivat onnistuneesti yhteen. – – Rohkea teeman valinta ja yksityiskohtiin panostaminen loivat tapahtuman, joka yhdisti luovuuden ja ammattitaidon esimerkillisellä tavalla. Tekoälyn hyödyntäminen toi tapahtumaan innovatiivisen lisän."

Näin Evento Awards 2025 -tuomaristo perusteli Sanoma Get Tomorrow Campus -tapahtuman voittoa kategoriassa Maksuton yritystapahtuma.

– Aito kumppanuus ja luottamus asiakkaan ja meidän välillämme johtavat siihen, että uskallamme ehdottaa ja toteuttaa hullujakin ideoita, Lataamon Sanoma-asiakkuudesta vastaava asiakkuusjohtaja Niklas Ehrnrooth kertoo ja jatkaa:

– Aloitimme yhteistyön jo vuonna 2019. On ollut hienoa nähdä tämän tapahtuman kehitys ja siitä palkintona jo toinen Evento -tunnustus tälle tapahtumalle, Ehrnrooth iloitsee.

– Olemme erittäin kiitollisia Evento Awards -menestyksestä. Get Tomorrow on yksi isoimmista B2B-markkinointimme ponnistuksista. Olemme onnellisia, että olemme kyenneet kehittämään tapahtumaa sekä sisällöllisesti että elämyksenä vuosi vuodelta. Palkinto on myös tulosta aidosta kumppanuudesta ja hyvästä yhteistyöstä Lataamon kanssa, sanoo Sanoma B2B Marketing Director Leena Koskinen.

Tarina on liima, joka sitoo kaiken yhteen

Yhtenäinen tarina on tapahtuman selkäranka. Se virtaa ennakkomarkkinoinnista tapahtuman ohjelmarakenteeseen ja jatkuu jälkimarkkinoinnin tunnelmapaloissa. Kun kaikki yksityiskohdat – fontti, visuaalisuus, puhujavalinnat, äänimaailma, tarjoilu ja aktivoinnit – tukevat samaa viestiä, osallistuja ei koe olevansa vain paikalla. Hän on osa tarinaa. Ja juuri silloin syntyy tunne siitä, kuinka tapahtuma oli osallistujilleen räätälöity.

– Get Tomorrow Campus on täydellinen esimerkki siitä, mitä syntyy kun uskalletaan rakentaa tapahtuma rohkeasti asiakaskokemus ja elämyksellisyys edellä. Meillä oli Sanoman kanssa alusta alkaen yhteinen visio tehdä jotain erilaista ja vaikuttavaa. Tämä näkyi niin osallistujien innostuksessa kuin nyt myös Evento Awards -voitossa, kertoo Lataamon luova johtaja Oskari Liimatainen.

Laatu on lisäarvon mittari

Erityisesti yritystapahtumissa laadukas toteutus on avainasemassa. Kun osallistuja antaa ajastaan – ja usein myös panoksestaan – tapahtumalle, hänen on koettava saavansa siitä jotain arvokasta takaisin.

Selkeä rakenne, sujuva aikataulu, hyvin valitut sisällöt ja viimeistellyt yksityiskohdat ovat osa tätä kokemusta. Ne rakentavat luottamusta ja jättävät osallistujalle tunteen, että juuri tähän kannatti osallistua.

 

Laadukkaasti toteutettu kokonaisuus viestii, että tapahtuma on merkityksellinen ja osallistujan läsnäololla on väliä.

 

"Osallistujakokemus oli mitattu, ja tapahtuma vastasi kohderyhmän tarpeisiin korkeatasoisilla puitteillaan ja asiakaslähtöisyydellään", lausui Evento Awards 2025 -tuomaristo perusteluja Lataamon Sanoma Get Tomorrow Campus -toteutuksen voittoesittelyssään.

Personoidut yksityiskohdat tekevät vaikutuksen

Nykyaikainen sisällöntuotanto tarjoaa mahdollisuuksia, joista vielä muutama vuosi sitten vain haaveiltiin. Esimerkiksi tekoälyn avulla voidaan luoda juuri tietylle yleisölle räätälöityjä viestejä, visuaalisia elementtejä tai vaikkapa yksilöllisiä osallistujapolkuja.

Sanoma Get Tomorrow Campus -tapahtumassa osallistujat vietiin kampustunelmaan jo kutsuprosessin aikana. Kutsuvieraat saivat tiedon hyväksymisestään Get Tomorrow Campukselle ja heitä pyydettiin vahvistamaan osallistumisensa markkinoinnin ylemmälle kertauskurssille. Myös sisältö oli jaettu opintokokonaisuuksiin ja esiintyjät olivat tietenkin omien tieteenalojensa "professoreja”.

Jokainen osallistuja sai oman opiskelijakortin, johon oli tekoälyä hyödyntäen luotu 1950-luvun visuaalisuutta mukaileva opiskelijakuva. Kuva oli manipuloitu AI-filtterillä osallistujan ennakkoon lähettämästä kasvokuvasta. Tyylikäs mutta samalla vitsikäs opiskelijakortti hoiti osallistujabadgen virkaa ja innosti markkinointipäättäjiä verkostoitumaan ja jakamaan kuviaan sosiaalisessa mediassa. Tyyliteltyjä opiskelijakorttikuvia tulostettiin myös paikan päällä heille, joiden kuvia ei oltu saatu etukäteen.

Kaikki yksityiskohdat saivat osallistujan tuntemaan, kuinka hänet on huomioitu.

Vaikuttavuus rakentuu pienistä, mutta merkityksellisistä asioista

Tapahtuman vaikuttavuus ei synny yhdestä suuresta teosta, vaan lukuisista tarkkaan harkituista yksityiskohdista. Kun jokainen osa tukee samaa tarinaa ja puhuttelee yleisöä henkilökohtaisesti, syntyy jotain ainutlaatuista. Tarinalliset yksityiskohdat toimivat ankkureina, jotka sitovat osallistujan kokemuksen osaksi suurempaa kokonaisuutta.

Onnistunut tapahtuma ei jää vain muistiin. Se jättää tunteen. Ja tunne on vaikuttavuuden syvin ydin.

Sanoma Get Tomorrow Campus -toteutuksen tuotantotiimi: asiakkuusjohtaja Niklas Ehrnrooth, vastaava tuottaja Heta Holopainen, luova johtaja Oskari Liimatainen.

Tarvitsetko apua tapahtumien järjestämiseen tai haluatko kuulla lisää Campus-tuotannosta? Soita Niklakselle 040 560 3656 tai laita meiliä niklas@lataamo.fi.