Skip to content

Henkilöstötapahtuma: Yrityksen strategia ei toteudu ilman kohtaamisia

Menestyvien yritysten tukena on organisaatiokulttuuri, jota johdetaan päämäärätietoisesti kohtaamisten kautta. Evento Awards -palkinnon Vuoden henkilöstötapahtumasta voittanut Lataamon tuotanto, Solitan Wonderland-tapahtuma sitoutti henkilökuntaa ennenkokemattomalla tavalla. Yrityksen strategian jalkautuminen tarvitsee tuekseen kohtaamisia, uskoo Lataamon kaupallinen johtaja Lauri Hanni.

Henkilöstötapahtuma tuo kollegat yhteen parhaimmillaan inspiroitumaan, motivoitumaan ja viihtymään. Lataamon kaupallisen johtajan Lauri Hannin mukaan yhteisöllisyys ja yhteiset kokemukset lisäävät henkilöstön merkityksellisyyden tunnetta työtä ja työntekemistä kohtaan. 

– Lopputuloksena on entistä sitoutuneempi tiimi, joka puhaltaa yhteen hiileen, uskoo Lauri Hanni. 

Myönteisesti vaikuttavat kohtaamiset ovat tärkeä osa toimivaa yrityskulttuuria, joka poikii yritykselle menestystä niin asiakkaidensa kuin osaajiensakin parissa. Yrityskulttuurin merkityksestä onnistuneen liiketoiminnan osana on puhuttu jo vuosia. Sen merkitys kasvaa erityisesti siinä vaiheessa, kun yritykset haluavat pitää osaavimmat tekijänsä talossa tai halutessaan houkutella yritykseen lisää ammattilaisia.

– Lisäksi toimiva yrityskulttuuri mahdollistaa onnistumisen myös niissä arjen hetkissä, kun ratkotaan haastavampia arjen tilanteita, sanoo Lauri.

Missio ja arvot tapahtumakonseptin keskiössä

Kansainvälinen teknologia-, data- ja designyhtiö Solita vahvisti työntekijöidensä yhteenkuuluvuutta ja sitoutumista yrityksen missioon ja arvoihin talvella 2023 järjestetyllä henkilöstötapahtumalla, joka luotiin Wonderland-teeman ympärille.

Juhla järjestettiin Tampereen Tavara-asemalla. Tapahtuman tuli sykähdyttää ”paljon nähneitä ja kokeneita” solitalaisia. Tavoitteena oli luoda ikimuistoinen kokemus, johon sidottiin Solitan arvot: caring, easy going, courage ja passion. Samalla haluttiin vahvistaa niiden merkitystä solitalaisille.

– Solitan arvot ovat toimintamme kivijalkaa ja toteutamme niitä myös tapahtumiemme suunnittelussa. Tiimityössä yhteishenki on tärkeää, ja tapahtumat ovat tärkeä osa kohtaamisten rakentamista yrityksemme sisällä, kertoo Solitan tapahtumista vastaava Katja Koskela.

Lue lisää: Tutustu Lataamon Solita Wonderland -toteutukseen täällä!

Arvot huomioitiin tapahtumassa tilasuunnitelmalla, jossa jokaiselle arvolle luotiin sitä kuvaava tila. Arvot toimivat ohjaavana tekijänä myös esiintyjien, ohjelman ja tarjoilujen valinnassa. Osallistujakokemuksesta haluttiin tehdä kaikkia osallistujia inspiroiva, ikimuistoinen kokonaisuus.

Merkityksellisyys lisäsi sitoutumista tapahtumaan

Yhden illan sijaan tapahtuma eli solitalaisten arjessa kuukausia. Tapahtumaan sitouttaminen alkoi jo edeltävänä keväänä, jolloin mysteerivinkit juhlasta jalkautuivat työntekijöiden pariin muun muassa videovihjein. 

Tapahtuman merkityksellisyyttä syvennettiin taiteen avulla, kun solitalaisten luomia taideteoksia esiteltiin juhlassa, jonka jälkeen ne huutokaupattiin saadun tuoton ohjautuessa hyväntekeväisyyteen.

Lopputulos jätti tunnemuiston osallistujiin. Yhden illan kestävän pikkujoulun sijaan rakensimme yhdessä Solitan kanssa jo kuukausia aikaisemmin alkaneen merkityksellisen matkan, jolle osallistettiin kaikki solitalaiset.

– Ihmisten positiivinen palaute tapahtumassa ja sen jälkeen oli sydäntä lämmittävää. Tapahtuma henki kulttuuriamme - sen rohkeutta, luovuutta ja välittämistä. Solitan kasvaessa yhä useammille paikkakunnille, oli arvokasta tuoda ihmiset yhteen näin ainutlaatuisiin puitteisiin, kertoo Solitan henkilöstöjohtaja Terhi Jaakonsaari.

Onko yrityksessäsi kohtaamisen tarve? Ole yhteydessä ja suunnitellaan teille paras kokonaisuus! Lauri Hanni 040 770 7706.

Edellinen-
Kaikki artikkelit